Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 22:39 - Истанбул - вълшебният свят на Ориента
Автор: stellarnk Категория: Туризъм   
Прочетен: 1138 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте, пътешественици,

реших да започна този блог след поредното пътуване до Истанбул (вече не мога да преброя колко пъти съм посетила този космополитен град). Тъй като аз обичам да разглеждам забележителности самостоятелно, а не с група и екскурзовод, постоянно търся информация преди да замина за някое местенце как да стигна до всяко кътче, което искам да посетя.

И така, защо Истанбул ?!  Както споменах не веднъж или два пъти съм ходила в този град и мисля, че вече знам всичко къде се намира и как най-лесно да се стигне до някъде. Вероятно голяма част от вас вече са посещавали Истанбул и най-вероятно биха повторили и потретили, а за тези от вас, които все още не са предприели пътуване до южната ни съседка, горещо препоръчвам да го направите. Ще се опитам в няколко снимки да ви представя града, но не с вече познатите на всички забележителности като Синята джамия, Капалъ чарши и т.н., а с места, които малко туристи посещават. 

Първото, което препоръчвам да се посети е крепостта Rumelihisari. Намира се на хълм в европейската част на Истанбул, в квартала Саръйер. Построена е от султан Мехмед II и е бил използвана за затвор. В момента крепостта е превърната в музей. От нея се открива невероятна гледка към Босфора, към азиатската част на града и втория мост. 
Входът е 10 TL, а до там може да стигнете с автобус 22, 25Е, 22RE - от Кабаташ.

image

Второто, което препоръчвам да видите е парка "Йълдъз". Паркът е идеален за разходка, за прикник, а ако отидите през месец Април, когато е фестивалът на лалето, ще имате възможност да се полюбувате на пъстрите градини с най-различни видове лалета.
В момента паркът е в ремонт и не много от красивите местенца в него са затворени. До там се стига отново с автобус 22, 25Е, 22 RE - от Кабаташ. 
image

Друго, на което искам да обърна специално внимание е небостъргачът "Сафир". Напоследък забелязвам, че голяма част от туристическите фирми започнаха да предлагат и тази атракция, но на доста висока цена. (Причината затова е закона за туризма, който въведоха в Турция. Той не позволява на екскурзоводи, различни от местните да говорят на групите си.) От небостъргача се открива зещемятаваща 360 градусова гледка от терасата ( Seyir terasi), а освен това не пропускайте да изгледате 4D симулацията, която ви разхожда из най-известните забележителности на Истанбул. Невероятно преживяване е за малки и големи ! В сградата има мол на няколко от етажите, както и супермаркет. 
До Сафир се стига с метро. Спирката е 4. Levent. 
image

Това е за днес от мен. Скоро ще се включа с още.
Целувки.




Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stellarnk
Категория: Забавление
Прочетен: 5787
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930